lauantai 16. maaliskuuta 2013

Puurot ja vellit sekaisin

Kuten moni muukin lapsellinen buzzaaja, mekin saimme kokeiltavaksemme Onni puuroja ja vellejä.

Onni on Valion lastenruokamerkki joka valmistaa puuroja ja vellejä kotimaisesta maidosta.

Tuoreen suomalaisen maidon hyvä maku sopii lapsesi ruokavalioon pienestä pitäen. Terveelliseen kasvuun ja kehitykseen sopivat Valio Onni® lastenruoat valmistetaan Valion kehittämällä uudella valmistusteknologialla, joka mahdollistaa tuoreen maidon käytön lastenruokien raaka-aineena. Valio Onni® puuroja ja vellejä saa nautiskella 4-8 kuukauden iästä alkaen. (lainaus Valion nettisivut)

Meillä on maisteltu Onni vellejä jo noin nelikuisesta lähtien. Pojalla on ollut alusta asti aika kovaa pulauttelua johon on apua ollut ainoastaan maidonsakeuttajasta. Korvikkeen tarjoamme edelleen sakeuttajalla, mutta vellit tulivat suureksi avuksi kun ikää oli riittävästi.

Vellit ovat loistavaa matkajuotavaa Pojalle, koska niiden kanssa ei tarvitse räpeltää sakeuttajan kanssa ollenkaan. Velli tuttipulloon ja suuta kohti. Näinhän se menee monessa perheessä maidonkin kanssa, mutta valitettavasti ei meillä. Maidon kanssa joudutaan säätämään: lämmittämistä, sekoittamista jne.


Onni puurot olivatkin meille ihan uusi tuttavuus. Olemme käyttäneet aamupuurona ihan tavallisista kaurahiutaleista itse tehosekoittimella myllättyä jauhetta, enkä ole kertaakaan kokenut parin minuutin kattilan kanssa hääräämistä mitenkään hankalana tai työläänä. Pienen miehen puuroannos on kuitenkin niin pieni ettei sen keittämisessä juuri aikaa kulu.

Onni puurot on pakattu 215g pahvisiin tetroihin jotka on kyllä kiva hävittää pannu-uunissa polttamalla.
Tämänkokoinen tetra on kuitenkin vähän hankala pakkaus taas siltä kantilta että pojan aamupuuro annokseksi se on auttamatta liian iso.
Onneksi myös iltapuuro on meillä vakio, joten tetra tulee syötyä loppuun sitten illalla.

Makuvaihtoehtoina meillä kokeiltiin vadelma-kaurapuuroa, vadelma-mustikkapuuroa, neljän viljan puuroa ja viljaisaa puolukkapuuroa. Omena-kaurapuuroa maistellaan sitten vähän myöhemmin vasta. Poika kun on nyt noin 7,5 kuukautta ja omenaversiota suositellaan vasta 8 kk lähtien. Tuskin näin pieni ero hallaa tekee, mutta yhtä hyvin voimme myös odotella hetken aikaa.

Kaikki maut maistuivat pojan suuhun hyviltä,
 millekään ei irvistelty tai muutenkaan protestoitu.
(Ainakaan paljoa ;) ) 

Neljän viljan puuroon tosin sekoiteltiin muutamia banaaninpaloja makua ja rakennetta antamaan.
Ja saattoipa käydä niin että niitä palasia livahti muihinkin puuroihin ihan rakenteen vuoksi vähän. Poika nimittäin tykkää nyljätä ja myljätä syödessään palasia ja selvästi "liian liukkaat" ruuat ärsyttävät pureskeluun innostunutta.

Puurot maistuivat myös näin aikuisen suuhun, sekä minun että miehen, ihan hyviltä. Tuskin kuitenkaan niitä itselleen ostaisi.
Ja kieltämättä vähän vaikea on vielä keksiä miksi niitä hankittaisiin jatkossa Pojallekaan.


Reissuilla ne puurot ovat varmasti aika käteviä, ne maistuivat nimittäin kylminäkin ihan mukiinmeneviltä, mutta kotona pieni keittämisen vaiva ei ole ollenkaan liikaa.

Ja kieltämättä jokapäiväiseen käyttöön pihin ihmisen mielipiteenä pidän näitä puuroja hivenen hinnakkaina. Yksi tetra maksoi muistaakseni Prismassa noin 1,15-1,25 € ja tuo hinta verrattuna veden, kaurahiutaleiden ja pakasteesta syksyisten itse poimittujen marjojen hintaan verrattuna on moninkertainen.
Mikä on Buzzador ja mitä on buzzaus?
 
Buzzador on Pohjoismaiden johtava yritys Word of Mouth-markkinoinnin ja sosiaalisessa mediassa tapahtuvan markkinoinnin parissa. 300 000 jäsentämme (Buzzadoria) ovat luonteiltaan uteliaita ja he haluavat kokeilla uusia tuotteita ja palveluita. Buzzadorit levittävät rehellisiä mielipiteitään ystävilleen ja tuttavilleen sekä internetissä että kasvotusten.

Buzzadorina saa aika ajoin kutsuja kampanjoihin. Jos haluaa osallistua kampanjaan ja pääsee siihen mukaan, saa kotiin testattavaksi erilaisia tuotteita tai palveluita. Tuotteesta on testauksen lisäksi tarkoitus levittää tietoa mm. ystäville ja tuttaville buzzaamalla eli keskustelemalla heidän kanssaan tuotteesta. Jos haluat liittyä Buzzadoriksi, onnistuu se täällä Värvääjäksi voi laittaa minut, käyttäjätunnukseni on bjanae.

1 kommentti:

  1. Söpöjä kuvia, mutta poika on varmaan kasvanut tuosta kaksinkertaiseksi tähän mennessä! :DDD

    VastaaPoista