lauantai 2. huhtikuuta 2011

Tilauksesta

Minulta tilattiin koru raitajaspiksesta. Ajattelin jo helmiä tilatessani että korusta tulee sitten kanssa kyllä oikein erinomaisen tylsä!
Mattahopeisia välihelmiä ja musta-valkeaa raitajaspista, blääh!

Siksi kai helmien tilaaminenkin otti nin pirhanan kauan ja näytti niin kovin hankalalta kaikinpuolin saada edes aloitettua koruntekoa, edes sitten helmien saavuttua.

Nyt se kuitenkin on tehty ja se on painava. Toiveena oli siis että korussa olisi mittaa yli 60 cm mutta alle 70.
Eihän tuo mikään mahtipituus vielä ole, mutta kun siinä on niin paljon kiveä vaijerissa pötkössä niin kyllä se vain minun mielestäni painaa ihan riittävästi kaulakoruksi.

Ja koska koru on niin painava niin tein siihen vaikka minkälaista tupla/tripla varmistusta, yhteensä tuossa korussa on kai kuudessa erillisessä paikassa puristushelmiä ja vaijeri kulkee liki koko korun matkalta kaksinkertaisena, ihan vain siksi ettei se hajoa ainakaan normaalikäytössä.

Josta tulikin mieleeni, en ole Snö-koruja juurikaan läheltä katsellut, mutta työkaverin ranteesta hetken aikaa ihmettelin sellaista. Miten ne uskaltaa laittaa niin vähillä kiinnityksillä niitä koruja myyntiin. Puristushelmet niissä ovat toki varmaankin sterlinghopeaa ja siitä syystä hivenen hopeoituja piukempaa laatua, mutta silti.
Korussa vaijeri oli katkaistu suoraan puristushelmen juureen, ei vaijerinsuojusta, ei mitään puristushelmen päällä, vain kerran litistetty puristushelmi ja siinä se. Kaipa se koru sitten kestää silläkin tapaa, vaikkakin selvästi vaijeri oli jonkin verran jo nitkunut kun helmen ja crimpin välillä oli joitakuita millejä jo vaijeria näkyvissä.

Mutta takaisin tähän omaan tilaustyöhöni: saanen esitellä tylsä ja painava ja vaikea kuvattava Seeprakoru.Karvanaama tuossa kyllä sanoi että eikös toi näytä ihan tyylikkäältä vaikka musta poolon kanssa? Ja juuri sellaisia vaatteita tilaaja kyllä käyttää.

2 kommenttia:

  1. Mitä vikaa on mustassa poolossa? ;P

    Kaunis, pelkistetty koru, ei niin tylsän näköinen kuitenkaan, mitä kuvailet. Ja fiksua huomioida paino ja käyttökestävyys. :)

    Ainoastaan näitä termejä en ymmärtänyt: puristushelmi, vaijerinsuojus, vaijerin katkaiseminen puristushelmen juureen, crimp, Snö-koru.

    VastaaPoista
  2. Vastavierailulla täällä blogissasi. Kauniita koruja, värimaailma niissä mun makuun. Kivasti kirjoitettua jutua ja eläimet on aina plussaa!

    VastaaPoista